Andreas Giselgren

Andreas Giselgren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur är det att jobba som utbildare på Peter & Partner Utbildning?

–  Ett fantastiskt företag med platt organisation som samtidigt har högt i tak. Här känner man verkligen att man är en i teamet och att man lyssnas på. Mitt huvudsakliga utbildningsområde är projektledning, och variationen av kunder och platser man kommer i kontakt med är väldigt motiverande.

Vilka utmaningar har du stött på som utbildare?

–  Ibland kan det vara utmaningar av teknisk karaktär. Exempelvis en svajig uppkoppling vid de digitala utbildningarna. Det som även är viktigt att ha med sig i den här rollen är att alltid vara saklig och inte sväva i väg från ämnet. Människor tolkar budskap olika, så det är dessutom av vikt att vid behov upprepa vissa passager i utbildningsmaterialet och ställa kortare kontrollfrågor för att se att de hänger med.

Vad ger dig energi och vad drivs du av på jobbet?

–  Interaktionen med människorna. Våra utbildningar är uppbyggda av teoretiska och praktiska övningar. Det är riktigt häftigt att se hur deltagarna överför de kunskaper de just fått i form av hur de genomför övningarna. Sen är det också lite kul att aldrig veta vilka frågor man kan få.

Vad är det som gör att du trivs som utbildare?

–  Mycket av det som jag nämnde i föregående fråga, men utöver det är friheten härlig. Här leder jag människor in i ny kunskap, kunskap som jag vet kommer bidra till att de blir med relevanta i sin yrkesroll, samt att deras organisationer kommer kunna dra nytta av deras kompetenshöjning. Tänk att jag har kunnat bidra med det. Det är stolthet som för mig skapar trivsel i rollen som utbildare.

4 snabba

Beskriv dig själv med 3 ord

–  Levnadsglad, trygg och erfaren!

Dina största styrkor?

–  Jag hör ofta att jag skapar trivsel och god stämning, både professionellt och privat. Detta är en grundförutsättning för att kunna arbeta som utbildare och lyckas i den rollen. Givetvis är faktakunskap viktigt, men har man inte med sig åhörarna blir det svårt att nå ut med budskapet.

Jag minns i gymnasiet hur jag fruktade att tala inför klassen, men nu, ett par decennier senare står jag som om det vore det mest naturliga i världen och utbildar företag i avancerade moment runt projektledning. Tänk vilken resa jag har fått chansen att vara med på.

Favoritsyssla utanför jobbet?

–  Så fort det finns en möjlighet så reser jag och frun. Det kan röra sig om en dagstur på Östgötaslätten, en weekendresa till Gdansk eller ett par månader i Thailand på vintern. Detta ger mig så oerhört mycket energi och glädje. Dessutom har jag numera en liten YouTubekanal (Sandcollector), mest på skoj, där jag gör korta resefilmer från olika delar av världen och det är hur kul som helst.

Vad är din paradrätt?

–  Risotto. Den har jag trimmat på under många års tid och är numera rätt stolt över den. Om jag vill dela receptet? Nej, haha.

Kontakta oss för mer information