Scenario – Projektledaren Maria

Maria, Projektledare

Maria, en ganska van projektledare, står inför en utmanande situation i sitt nya projekt. Hon är ensam i sin roll som projektledare på arbetsplatsen och saknar kollegor att bolla sina tankar och funderingar med. Det är en ny situation för Maria då det nya projektet är större och mer komplext  än vad hon är van vid och hon känner sig överväldigad av de olika delarna. Det är då hon vänder sig till Peter & Partner för stöd genom en projektcoach.

Under det första samtalet med projektcoachen uttrycker Maria sin oro över att hantera projektets komplexitet och bristen på stöd. Coachen lyssnar aktivt och förstår snabbt Marias behov. Tillsammans skapar de en plan för att hantera utmaningarna.

Först och främst fokuserar de på att bryta ned projektet i mindre delar och skapa en Work Breakdown Structure (WBS) för att öka överblicken. Coachen ger Maria vägledning och stöd i att genomföra denna process, vilket hjälper henne att känna sig mer organiserad och säker i sitt arbete.

Nästa steg är att diskutera Marias utmaningar med projektgruppen och hur hon kan förbättra sitt ledarskap för att hantera dem. Genom att använda verktyg och tekniker från den tidigare projektledarutbildningen och coachens erfarenhet, får Maria praktiska råd och strategier för att navigera genom dessa situationer.

Genom regelbundna samtal och stöd från projektcoachen, känner Maria sig mer självsäker och kapabel att hantera de komplexa kraven i sitt projekt. Peter & Partner har lyckats ge henne det stöd och den vägledning hon behövde för att lyckas som projektledare, och Maria är tacksam för den individanpassade hjälpen hon fick.

Vill du veta mer om hur du kan ta hjälp av en projektcoach? Kontakta oss!

 

Kontakta oss för mer information