QIAGEN- Diplomerad Projektledare

I vår projektakademi P&P Project Academy erbjuder vi olika utbildningsprogram, ett av dem är Diplomerad Projektledare. Vi har intervjuat en av våra deltagare, Sonja Winnergren, för att se vad hon tyckte om programmet.

Relevant innehåll

I utbildningsprogrammet Diplomerad Projektledare får deltagaren kunskaper kring moderna perspektiv på sin roll som projektledare. Tillsammans med utbildaren sätts projekt i sitt sammanhang genom att deltagaren får en överblick kring projekt som arbetsmetod samt ledning och styrning av verksamheter. Programmet fokuserar också på att applicera kunskaper om ledarskap, där extra fokus läggs på ledarskap i projektledarrollen. Programmet avslutas med ett kunskapsprov där deltagaren får sina kunskaper verifierade.

Sonja som till vardags arbetar som projektledare på QIAGEN DNA Synthesis med projekt på global nivå är nöjd med utbildningen.

- Utbildningen kändes verkligen relevant för mig med tanke på min roll och dagliga uppgifter. Det var bra diskussioner och input i olika områden under utbildningen, säger Sonja.

Utbildningsprogrammets innehåll består av teori blandat med praktiska övningar och diskussioner, vilket Sonja uppskattade.

- Upplägget var strukturerat och innehållsrikt. Det var en lagom stor grupp som deltog och tillräckligt med tid för diskussioner.

Deltagare från olika verksamheter

Peter & Partners signum när det kommer till utbildningars upplägg är att tid för praktiska övningar och diskussioner deltagare emellan prioriteras.  Detta är något som brukar uppskattas av deltagarna särskilt när man hamnar tillsammans med personer som inte är från sin egen verksamhet.

- Det är alltid spännande att träffa personer från andra organisationer och höra erfarenheter från deras vardag. Oftast är det utmaningar som liknar de som finns i ens egen organisation men då med olika synpunkter från andra personer. Det är intressant att höra hur andra har hanterat vissa problem, det är mycket uppskattat, säger Sonja.

Utbildaren

Utbildaren Peter Davidson får också väldigt gott betyg.

- Peter var väldigt kompetent och tog sig tid för att förklara. Bra med tid för diskussioner och frågestund. Tummen upp, avslutar hon.

Nyfiken på om utbildningen passar dig?

Utbildningen Diplomerad projektledare passar dig som:

  • saknar eller har liten erfarenhet av professionell projektledning och kommer att kalla dig projektledare i din yrkesroll.
  • kanske har jobbat som projektledare i flera år eller lett ett antal projekt, men som inte fått med sig med sig vedertagen kunskap inom projektmetodik och ledarskap.
  • har generella kunskaper inom Projektledning och vill både fördjupa och verifiera dessa.

Läs mer om utbildningsprogrammet här>>

Om QIAGEN

QIAGEN DNA Synthesis, är ett företag inom life science, jobbar med framställning av syntetiskt DNA. Syntetiskt DNA används till forskning och diagnostik i olika sammanhang med fokus på människan och hälsa och at ta fram olika sorters läkemedel anpassade efter patientens behov. Läs mer om företaget här>>