Mastec- Ledarskap för mellanchefer & ledare

Linda Wiberg arbetar som produktionsledare på Mastec Solutions i Vaggeryd. För att utveckla sin kompetens inom ledarskap valde hon att gå utbildningen Ledarskap för mellanchefer & ledare hos oss på Peter & Partner utbildning.

Praktisk utbildning

På Mastec i Vaggeryd arbetar idag ett flertal engagerade personer med att montera moduler och kompletta system innehållande mekanik, hydraulik, el och vakuum. Deras monteringsyta består av hela 12 500 kvm där 2 200 kvm utgör centrallagret. De strävar efter att löpande utveckla såväl kvaliteten som kompetensen hos sin personal.

Hur relevant kändes utbildningen för dig?

- Den här utbildningen är extremt relevant för mig i den roll jag har. Då jag leder flera olika team så har jag fått en bra grund för att kunna bättra på mitt ledarskap. Jag kommer att ha stor nytta av den kunskap jag fått under utbildningen i mitt framtida yrkesliv men även i privatlivet. Jag lär mig dagligen om både mig själv, mina medarbetare och grupper vilket gör att man förhoppningsvis blir en bättre människa och ledare.

Utbildningen som är praktisk med mycket diskussioner och övningar innehåller bland annat:

  • Beteendeprofiler (DISC)
  • Situationsanpassat Ledarskap
  • Grupputveckling
  • Stresshantering
  • Kommunikation & Presentation
  • Förhandlingsteknik
  • Konflikthantering
  • Coachande Ledarskap

 

Du kan läsa mer om utbildningen här>>

- Innehållet i utbildningen var mycket bra och lärorikt, även upplägget! Genom att vi fick vara delaktiga och aktiva under utbildningen genom att göra analyser, grupparbeten och svara på skriftliga frågor bidrog det till fyra roliga och insiktsfulla dagar!

Givande att utbyta erfarenheter med andra i likande arbetsroller

Även om deltagarnas egna verksamheter, frågeställningar och eventuella problem utgör en grund för diskussioner och övningar så förekommer det ofta exempel från olika branscher i syfte att lägga grund till ett bättre resultat.

- Det är alltid trevligt att lära känna nya personer, vilket man gjorde väldigt fort med tanke på övningarna som genomfördes. Det är givande att byta erfarenheter och tankar med andra som har snarlika roller i arbetslivet, säger Linda.

 

Otroligt proffsig, entusiasmerande och engagerande utbildare

Utbildningen hölls av Peter Elm som är en av Peter & Partners grundare och utbildar inom Ledarskap, Teamutveckling, Personlig utveckling samt genomför IPU- analyser.

- Peter är en otroligt proffsig och erfaren kille som förmedlar sin kunskap på ett entusiasmerande och engagerande sätt. Han drar paralleller till självupplevda händelser och är väldigt kunnig inom sitt område. Jag rekommenderar verkligen utbildningen Ledarskap för mellanchefer och ledare till alla som har någon typ av ledarroll i sin vardag, yrkesmässigt och privat, avslutar Linda.

 

Vill du veta mer om hur Peter & Partner kan hjälpa din organisation, hör av dig så tar vi en dialog!

Mer om Mastec