InLead Automation- Praktisk Projektledning- Ledarskap

Vad tyckte Björn om utbildningen Praktisk Projektledning- Ledarskap 

Praktisk projektledning- Ledarskap är en utbildning som ger deltagaren praktiska kunskaper för att leda din projektgrupp på ett framgångsrikt sätt. Utbildningen tar upp ämnen som personligt ledarskap, grupputveckling, kommunikation och olika ledarstilar.  

Björn Axelsson, som arbetar som Projektledare/serviceansvarig på  InLead Automation, gick utbildningen i våras.  Han ville öka sina kunskaper och skaffa sig verktyg för att leda och kommunicera i projektets olika faser. 

Upplägg 

Upplägget på utbildningen, likt våra andra projektledarutbildningar, består av teoretiska genomgångar som varvas med diskussioner och praktiska övningar, både individuellt och i grupp. Det gör att kunskaperna som deltagarna får med sig, direkt kan appliceras i deras verksamhet. 

Upplägget brukar vara väldigt uppskattat av våra deltagare vilket även Björn håller med om:  

– Det var strukturerat och kursmaterialet låg i bra följd och kändes relevant.  

Kursmaterialet som deltagaren får med sig hem innehåller övningar och referensmaterial som kan användas som stöd för kommande projektutmaningar eller för att fräscha upp minnet. 

Olika utbildningstyper

Vi erbjuder både öppna och företagsanpassade utbildningar. I de öppna utbildningar möter man deltagare från andra företag och organisationer, även privatpersoner. Det gör att deltagarna knyter nya kontakter och lär sig av varandra. Deltagarnas egna verksamheter, frågeställningar och eventuella problem utgör en grund för diskussioner och övningar så det förekommer ofta exempel från olika branscher i syfte att lägga grund till ett bättre resultat. Vi frågade Björn vad han tyckte om att träffa deltagare från olika företag som var med på utbildningen:  

– Jag tyckte det var väldigt bra och intressanta diskussioner uppstod då deltagarna hade olika bakgrund och referenser. Det var även trevligt och givande att höra hur andra jobbar med just projektledning. Det är alltid kul att träffa nytt folk!  

 

Vem passar utbildningen?

Praktisk Projektledning- Ledarskap passar dig som har grundläggande kunskaper inom projektledning och vill vidareutveckla dina kompetenser inom området. Den personliga utvecklingen som projektledare är i centrum under utbildningen.  

Nya kunskaper 

Björn berättar hur utbildningen gav honom mer verktyg som han kan använda sig av i sitt dagliga arbete, vid kontakt med både kollegor och kunder.  

- Då alla är olika i en grupp så behöver man som projektledare vara lite som en kameleont. Det fanns punkter i utbildningen som var väldigt relevant för mig personligen. Dessutom fick jag mer insyn om hur jag själv beter mig och kommunicerar, vilket är nyttigt, säger Björn. 

Erfaren utbildare

Peter Elm, partner och ansvarig för affärsområdet Ledarskap genomförde utbildningen. Han har lång erfarenhet av att leda framgångsrika team och har sedan starten 2009 utbildat i Projektledning och Ledarskap.  

- Peter var helt klart kompetent och besitter mycket kunskap, det märktes att han var van vid att hålla utbildningar vilket var positivt, avslutar Björn. 

Läs mer om Praktisk Projektledning- Ledarskap >> 

Läs mer om InLead Automation >>

Om du vill veta mer hur vi på Peter & Partner kan hjälpa dig & din organisation, boka in ett kostnadsfritt samtal med Lisa Åkergren hos oss här>>

Kontakta oss för mer information