Processledarutbildningen riktar sig till alla som är involverade i arbete med processer, oavsett befattning. Tidigare deltagare inkluderar chefer, projektledare, kvalitetsutvecklare, strateger och verksamhetsutvecklare.
Genom att använda den beprövade Processmodellen, sätter vi fokus på ledarskap, delaktighet och praktisk genomförbarhet inom organisationer. Du kommer att lära dig identifiera, kartlägga och förbättra processer, samt utveckla förmågan att leda grupper genom dessa aktiviteter.
Exempelvis behandlas följande moment
Vår kurs strävar efter att svara på frågan ”Hur gör man?” snarare än ”Vad är processledning?”. Genom en kombination av teori och praktiska övningar får du de färdigheter som krävs för att framgångsrikt tillämpa processledning i din organisation.
Efter avslutad utbildning kommer du att ha både kunskap och färdigheter för att omedelbart tillämpa dessa inom din verksamhet. Vårt mål är att du ska kunna arbeta med och utveckla arbetsflöden för att optimera verksamhetens effektivitet.
Låter detta som en kurs för dig? Anmäl dig redan idag!
Är du fortfarande osäker, hör av dig så tar vi en diskussion.
En processledare ansvarar för att identifiera, kartlägga och förbättra arbetsprocesser inom en organisation. Genom att analysera och optimera dessa processer säkerställer processledaren att verksamheten fungerar effektivt och uppnår sina mål. Rollen är viktig eftersom den bidrar till ökad produktivitet, förbättrad kvalitet och kostnadsbesparingar genom att eliminera ineffektiviteter och skapa värde i varje steg av processen.
Under vår utbildning Praktisk Processledarutbildning - Processkartläggning lär du dig flera verktyg och metoder för effektiv processledning, inklusive:
Dessa verktyg och metoder ger dig en praktisk förståelse för hur du kan leda och optimera arbetsflöden inom din organisation.
En facilitator fokuserar på att leda möten och workshops, med målet att underlätta gruppens arbete genom att skapa en strukturerad och inkluderande miljö. Facilitatorn hjälper deltagarna att nå sina mål genom att guida diskussioner, ställa frågor och sammanfatta resultat, utan att nödvändigtvis ha expertkunskap inom ämnesområdet.
En processledare har ett bredare ansvar som innefattar att analysera, designa och förbättra organisationens processer. Processledaren arbetar med att optimera arbetsflöden, implementera förändringar och säkerställa att processerna bidrar till verksamhetens övergripande mål. Medan facilitatorn fokuserar på gruppdynamik och mötesledning, arbetar processledaren med den övergripande strukturen och effektiviteten i organisationens processer.