DigitalOcean 1-Click virtual server

Steg för steg guide för att ställa in en PostgreSQL-server för The PlanMinder

Om du inte har en egen server att köra en PostgreSQL-databas på, eller bara vill ha ett enkelt sätt att komma igång, är DigitalOcean Droplet en bra väg att gå.

En droplet är en molnbaserad virtuell server. På DigitalOcean marketplace hittar du en 1-Click-applikation som heter ThePlanMinder PostgreSQL . Den möjliggör att du kan ha en server igång på några minuter.

Behöver du hjälp, tveka inte att kontakta oss!

1. Registrera dig hos DigitalOcean

Du måste först registrera dig hos DigitalOcean (vilket inkluderar att registrera en betalningsmetod, dvs ett kreditkort). Observera att Peter & Partner och The PlanMinder inte är anslutna med DigitalOcean, och detta är en affärstransaktion mellan dig och DigitalOcean.

Att köra en droplet kostar (i skrivande stund) $6/månad, plus lite extra för automatisk säkerhetskopiering. Om du registrerar dig med hänvisningslänken nedan låter DigitalOcean dig prova gratis i två månader (mer exakt, i skrivande stund får du $100 att spendera på två månader. Kontrollera aktuella villkor när du registrerar dig).

https://m.do.co/c/6244be190a6f

Detta matchar den 60 dagar långa provperioden för The PlanMinder, vilket ger dig gott om tid att utvärdera innan du betalar något.

Behöver du hjälp, tveka inte att kontakta oss!

droplet_chooseplan

Skapa en droplet

2. Gå till 1-Click-applikationen på

https://marketplace.digitalocean.com/apps/theplanminder-postgresql

och klicka på ”Create ThePlanMinder PostgreSQL Droplet”.

3. Välj Basic plan och det billigaste tillgängliga 1 GB / 1 CPU-alternativet.

4. Välj en region för datacenter nära dig.

5. Skapa ett root-lösenord. Gör det säkert och kom ihåg det.

6. Om du vill kan du markera alternativet Enable Backups. Detta är det enklaste sättet att göra automatiska säkerhetskopieringar av din server.

7. Klicka på ”Create droplet” och vänta på att din droplet skapas.

Behöver du hjälp, tveka inte att kontakta oss!

Konfigurera servern

8. Klicka på droplet-raden för att se detaljer.droplet_terminal

9. Klicka på länken ”Console”. Detta öppnar ett nytt webbläsarfönster med ett console-gränssnitt. Du kommer automatiskt att loggas in som ”root”.

10. Skriv (eller klistra in)

bash create_db.sh

och tryck enter

11. Skriptet ber dig att ange ett användarnamn. Detta är användarnamnet för databasadministratören, som kallas ”service login” i The PlanMinder. Använd endast små bokstäver.

12. Skriptet ber dig att ange ett lösenord för ”service login” och sedan upprepa det. Se till att du väljer ett säkert lösenord och att du kommer ihåg det. (Lösenordet kommer att döljas medan du skriver.)

13. Ange ett namn för din databas. Detta namn kommer att synas i applikationen.

14. Skriptet skapar databasen och visar anslutningsinformation. Du kan kopiera anslutningssträngen från terminalen. Markera strängen, högerklicka och välj Kopiera.

Behöver du hjälp, tveka inte att kontakta oss!

Förbered databasen

droplet_login

15. Starta The PlanMinder, välj fliken Service Login och ange anslutningsinformationen. Om du har kopierat anslutningssträngen kan du klicka på klistra in knappen för att kopiera all information till The PlanMinder. Du måste alltid ange lösenordet manuellt.

Klicka sedan på Log in.

Om allt fungerar kommer The PlanMinder att ansluta till databasen och fråga dig om du vill skapa The PlanMinder-tabeller på servern. Klicka på yes, och en stund senare kommer du att loggas in på din nya The PlanMinder-databas.

16. The PlanMinder kommer att vara ganska tomt när du först kommer in. Det första du ska göra innan du börjar att skapa planer är att skapa en användare.

 

Gå till Settings och välj fliken Users. settings_icon

17. Klicka på knappen New user och skapa en användare åt dig själv.

Användarnamn är namnet du använder när du loggar in. Para ihop det med ett starkt lösenord.

18. Fyll i de andra fälten och när du kommer till kryssrutorna, se till att kryssrutan Administrator är markerad. Om du ska använda The PlanMinder bör du också markera Developer, Manager och Regular. Om du som IT-administratör ställer in detta för andra användare räcker det att du väljer administrator. Klicka på OK för att skapa användaren.

19. Klicka på knappen ”Copy Login link to clipboard”. linkapp30

20. Nu kan du stänga The PlanMinder, starta om programmet och logga in med din nya användare. Klicka på rullgardinsmenyn Connections för att visa serverinställningar och klicka på knappen Paste för att ange din nya användarinformation. Ange sedan lösenord och logga in.

Om du anger inställningarna manuellt kommer The PlanMinder att komma ihåg serverinställningarna, men du måste ändra fliken till User login och ange ditt nya användarnamn och lösenord.

Du kan stänga terminalfönstret nu.

Behöver du hjälp, tveka inte att kontakta oss!

Registrera

Bra jobbat!

Du kan nu börja arbeta med The PlanMinder. Databasen är klar, men du måste också registrera den.

Gå till fliken Settings/Registration och registrera din databas. Fyll i formuläret, klicka på Register och ange ett lösenord när du uppmanas till det. Du kommer att få ett bekräftelsemail och du måste klicka på länken i e-postmeddelandet för att bekräfta din registrering.

När det är bekräftat kan du gå till fliken License key och klicka på Download keys för att få din 60-dagars testlicens.

Därefter kanske du vill konfigurera The PlanMinder för att passa ditt teams behov. Du kan läsa guiden Konfigurera The PlanMinder för din organisation.

Behöver du hjälp, tveka inte att kontakta oss!

Kontakta oss för mer information